Tenue de Ville

  Tenue de Ville

  Tenue de Ville is een outfit die verwijst naar iets stads. Dit betekent vaak chic en meestal zakelijke kleding – de kleren die je zou dragen in een zakelijke omgeving. Zoals vertaald vanuit het Frans, kan de term verwijzen naar elk type niet formele kleding. Een trui, vest of broek met een sportief jasje zou bijvoorbeeld prima deel kunnen uitmaken van tenue de ville. Voor een vrouw kan een rok of blouse prima gedragen worden bij deze dresscode.

  Het is heel duidelijk in de vertaling dat tenue de ville niet verwijst naar formele kleding, dat wil zeggen geen smoking of baljurken. In plaats daarvan is het normale kleding die je zou dragen naar kantoor of naar een diner in een gemiddeld restaurant. Degenen die tenue de ville definiëren als een formele dresscode doen dat verkeerd.

  Schoenen

  De schoenen die hierbij gedragen worden zijn nette leren schoenen, geen gympen of sneakers. Bij vrijwel alle kledingvoorschriften geldt geen witte sokken dragen.

  Mannen

  Deze dresscode betekent letterlijk stadskleding. Dat wil zeggen nette kleding voor overdag, dus geen avondkleding. Een net pak in donkerblauw, grijs of bruin. Dit combineert u met een overhemd, das, zwarte schoenen en heel belangrijk: donkere sokken. Men zou ook voor een nette broek met een overhemd en trui kunnen gaan. Let wel op dat een spijkerbroek, t-shirt of trui zonder kraag expliciet niet bij tenue de ville horen.

  Vrouwen

  In een broek of een jurk zijn de dames goed gekleed maar let wel op dat er niet teveel bloot bij is. Tenue de ville geeft u veel vrijheid maar het mag geen kleding van alle dag zijn. Men moet wel zien dat u over deze kleding heeft nagedacht, het makkelijkst is dit te bereiken door kleding binnen een bepaalde stijl of kleur te combineren.

  • Sorry no posts found
  Load More