Cocktail Attire

Cocktail Attire

Cocktail Attire is een semi-formele dresscode voor zowel mannen als vrouwen. Hoewel de outfit het hele jaar door gedragen kan worden, kunt u de kleuren en stoffen van de cocktail kleding combineren met zowel het seizoen als de formaliteit van het evenement.

Vrouwen

Voor vrouwen bestaat de dresscode uit een cocktail jurk. Als u zich ongemakkelijk voelt met het dragen van een jurk kunt u deze vervangen door een chique broekpak of mantelpakje. Bij het kiezen van een cocktail jurk, moet men rekening houden met het draagcomfort en de lichaamsvorm. Hoewel een sexy look zeker tot de mogelijkheden behoort is het van belang te veel decollete te vermijden en vast te houden aan het adagium dat ofwel de benen of de borst kan worden getoond, niet beide.

Mannen

Cocktail attire betekent voor de man het dragen van een donker pak. Meestal bestaat dit uit een pak en een das. Kies de kleuren en stoffen volgens de laatste trends van het seizoen.

Alvorens te beslissen wat voor kleding je aan doet, bestudeer je eerst de uitnodiging die je hebt ontvangen. Voor niet al te casual of semi-formele partijen, kan een smoking gecombineerd met licht-gekleurde shirts met of zonder banden worden gedragen. Als u wordt uitgenodigd voor verenigingspartijen is de formele cocktail kleding etiquette meer van belang.

Bij de keuze van de stof, overweeg dan het huidige seizoen. U kunt lichtgekleurde linnen of katoenen stoffen dragen tijdens de lente en zomer. Dit is het seizoen waar je een paar subtiele kleuren kunt proberen. Kies voor de herfst en de winter donkere en gedempte stoffen. Deze tinten zijn marine, houtskool, donkerbruin, enz. Tropische gekleurde stoffen worden geaccepteerd in het voorjaar. In het geval dat het gaat om een ​​cocktail party om een ​​bruiloft te vieren, kan je ​​een blazer combineren met iets vrolijks, soms wordt er in de uitnodiging al een kleur vermeld. Een zwembad cocktail party laat je eigenlijk vrij om vele combinaties te maken.

De strikte no-no’s in cocktail kleding zijn het dragen van sneakers. Je moet ook voorkomen sportsokken of zelfs een korte broek te dragen. Zorg dat de kleur van de sokken met je broek overeenkomt en kies anders voor zwart. U kunt veter schoenen of loafer stijl schoenen dragen. In het geval dat het een warm klimaat betreft, kunt u kiezen voor een linnen broek. Zorg ervoor dat uw cocktail kleding overeenkomsten heeft met de cocktail jurk van uw vrouw of date.

Een casual pak of goed gestreken broek en een helder dichtgeknoopt overhemd met das zal volstaan ​​als cocktail kleding voor mannen op de meeste gelegenheden. Als u twijfelt over de formaliteit van de partij, neemt u een jasje met u mee naar het evenement. Draag het jasje als je ziet dat het gedragen wordt door andere mannen, of laat het anders in uw auto. Mannen cocktail kleding kan een combinatie van casual blazers en smokings zijn.

Accessoires met betrekking tot een cocktail party kunnen bestaan uit een goede leren riem en glanzend, goed gepoetste schoenen. Match uw horloge, hoed, enz. samen met uw cocktail kleding. Het belangrijkste punt om te onthouden bij het verkleden in de juiste stijl is hoe je jezelf bent. Wees comfortabel met wat je draagt ​​en zorg ervoor dat je kleren goed passen.

About